Ons alarmsysteen is EN 50131-1 -Class II

Algemene richtlijnen

Het Mijn Huisalarm systeem heeft natuurlijk alle certificaten die nodig zijn om u te verzekeren van een goed werkend alarmsysteem.
Allereerst bestaat de CE certificatie. Dit is nodig voor alle producten die in europa worden verkocht, en dus een vanzelfsprekendheid.

Wat niet altijd opvalt is of een alarmsyteem EN 50131 gecertificeerd is.
Bij veel van de producten die worden aangeboden staat ook vermeld dat ze conform zijn aan EN 50131. Echter conform en gecertificeerd is een groot verschil.
Een melding ‘conform’ is door de fabrikant zelf bedacht.
Gecertificeerd/Certificatie wordt door een externe keuringsfirma uitgevoerd en niet door de fabrikant zelf, hier zijn ook altijd certificaten beschikbaar als bewijs.

EN 50131

EN certificering bestaat uit twee delen:

De grade of wel de gradatie waar je systeem aan voldoet.
Mijn Huisalarm heeft Grade 2, hieronder verder uitgelegd.

Class geeft aan in welke omgeving je de materialen mag monteren en gebruiken, ook dit is hieronder verder uitgelegd.

Grade uitleg

 • Grade 1
  Dit zijn meestal all in one systeem, het keypad en de centrale hub is één enkele behuizing en worden meestal opgehangen waar u de woning betreed,
  Het kost dus weinig moeite voor een inbreker om uw alarmsysteem te manipuleren gedurende de tijd dat uzelf het alarm zou uitschakelen.
  Wij van Mijn Huisalarm adviseren dan ook niet om dit soort “alarmsystemen” te gaan gebruiken.
 • Grade2
  Dit zijn altijd systemen die bestaan uit een centrale hub en apart één of meerdere keypads. Waarbij de centrale hub geadviseerd wordt om deze in een direct beveiligde ruimte te plaatsen. Wanneer tijdens een ingeschakeld systeem men de centrale hub wenst te benaderen, zal dus onmiddellijk een alarm in werking treden.
  Het keypad staat in een vertraagde ruimte, zodat u tijd heeft om uw 6 cijferige code in te geven, en het alarmsysteem uit te schakelen.
  Inbrekers moeten zeer ervaren zijn en beschikken over de nodige apparatuur om dit alarmsysteem te omzeilen, en uw woning te betreden. Dit type van alarmsysteem is perfect voor woningen en kleine bedrijven.

Andere Grades zijn 3 + 4. Echter, deze zijn enkel met bekabelde alarmsystemen te verwezenlijken en worden dan ook gebruikt in zeer hogere risico’s. Bijvoorbeeld grotere bedrijven en banken. Heeft u nood aan deze gradatie van beveiliging, contacteer ons zeker even via Whatsapp!

Class uitleg

 • Class 1
  Elk alarmsysteem wordt gemonteerd in een ruimte ( binnen of buiten ). Class 1 geeft aan dat deze producten moeten geplaatst worden en werken in ruimtes die droog zijn en een temperatuur moeten hebben tussen +5 en 40 ° graden.
  Bijvoorbeeld in een garage, tuinhuis,…
  Alarmproducten die voldoen aan class1 mogen hier dus enkel gebruikt worden.
 • Class 2
  De producten van mijnhuisalarm zijn zelfs geschikt om te monteren in ruimtes met een ongecontroleerde temperatuur, echter de producten moeten wel geplaatst worden binnenshuis.
  Een uitzondering hier zijn de producten die duidelijk een buitenfunctie hebben, zoals een buitendetector en buitensirene, deze zijn speciaal gemaakt om buiten te gebruiken.

Andere Classes zijn 3 + 4, deze worden geplaatst op zeer uitzonderlijke plaatsen, zoals zeer koude , vochtige, explosieve, … ruimtes en buitensituaties.

Heeft u nog vragen? Stel uw vragen gerust en klik hier…