Brandbeveiliging voor iedere woning!

Goed om te weten !

Ruikt u tijdens uw slaap ? Goede vraag! NEE u ruikt niets als uw ogen dicht gaan om te gaan slapen. U mag dan vol gemoedsrust in slaap zijn , een extra waker in huis is altijd handig.

Een rookdetector detecteert een beginnende brand, en gaat er voor zorgen dat u en uw familie op tijd worden gewaarschuwd door een sirene. Want dat is een van de weinige zaken die nog getriggerd worden in uw slaap, anders zou u de wekker niet horen om op te staan.

(Ok we geven toe, sommige mensen slapen wel zeer vast! )

Rookdetector

Een rookdetector wordt opgehangen aan het plafond, deze detecteert rook dat vrijkomt als er een ontbranding is.

Dit kan iets smeulend zijn, maar het is fijn dat u al een signaal krijgt dat er iets aan de hand is.
De rookdetector zal een geluidssignaal afgeven die u zeker zal horen wanneer u slaapt, dus u heeft tijd om het huis te ontruimen.

De rookdetectoren worden geplaatst minimaal in de vluchtroute naar buiten, zodat deze ruimtes extra worden gecomtroleerd.

Gekoppeld met ons Mijnhuisalarm systeem => ideaal!

Waar te plaatsen ?

Minimaal raden wij aan dat de vluchtweg wordt beveiligd met rookmelders, dit betekend een detector in de ruimte waar de slaapkamerdeuren op uit komen, en de ruimte waar een deur naar buiten gaat.

Uw alarmsysteem moet zelfs niet ingeschakeld zijn om de rookmelders te laten werken! Of uw alarmsysteem aan of uit staat, rookdetectoren werken altijd, 24 uur per dag 7 dagen per week, en zullen u altijd op de hoogte houden indien er rook wordt gedetecteerd.

Hoe te plaatsen

Iedere rookmelder heeft nut. Al is de plaatsing van het toestel wel van immens belang.

Rook gaat steeds stijgen tot het hoogste punt mogelijk in die ruimte.

Tegen het plafond gaat deze rook dan verspreiden. De perfecte plaats voor de montage van een rookmelder is dus tegen het plafond.

Let wel op, Deze rookmelder moet minimaal 50cm van iedere muur of hoek geplaatst worden tegen het plafond.

Een plaatsingmethode die technisch gezien mag, maar niet door ons aangeraden wordt, is tegen de muur.

De rookmelder moet dan tussen de 30cm en 50cm hoogte vanaf het plafond geplaatst worden.

Let op bij deze plaatsing tegen de muur, de gehele ruimte moet dan al minimaal met 30-50cm rook gevuld zijn tegen het plafond alvorens deze rookmelder gaat alarmeren. Kostbare seconden dus die verloren gaan!

Een puntdak? Dan is het aangeraden om de melder +/- 50cm lager dan de nok te plaatsen.

Hoe bestellen

Rookdetectoren worden niet direct gezien als een alarmsysteem, dit omdat vele huizen reeds rookmelders hebben hangen. Echter moet u overwegen indien u reeds rookdetectoren heeft deze te vervangen door rookdetectoren die zijn geconnecteert op het alarmsysteem, zo wordt u ook indien u niet thuis bent via de app op de hoogte gebracht dat er rookdetector is geactiveerd, enkel voordelen dus! Een musthave!

heeft u nog vragen? geen probleem klik hier…