Producten onder de loep

Bewegingsmelder (PIR)

De draadloze bewegingsmelder(PIR) is handig om uw huis op een eenvoudige wijze te beveiligen. Deze bewegingsmelder(PIR) detecteert bewegende objecten in een ruimte door het contrast tussen bijvoorbeeld de lichaamstemperatuur en de rest van de ruimte te vergelijken.
Een bewegingsmelder(PIR) detecteert maximum tot het eerstvolgende object zoals een raam, gesloten deur of muur;

Wanneer deze bewegingsmelder(PIR) onregelmatigheden detecteert in de beveiligde ruimte zal deze een melding sturen naar de centrale hub.

Onze bewegingsmelders (PIR) zijn voorzien van technologie om huisdieren tegen de grond tot maximum 20kg te negeren.

De ruimtes waar uw poezen komen tijdens de momenten dat het mijnhuisalarm geactiveerd is, raden wij ten stelligste af om een bewegingsmelder(PIR) te gebruiken. Zij springen namelijk in de hoogte.

Draadloze communicatie

Ook deze draadloze bewegingsmelder(PIR) heeft een zeer sterk beveiligde communicatie tussen het toestel en de centrale hub.

De beveiligde communicatie werkt in twee richtingen waardoor de centrale hub steeds op de hoogte is van de status en de afstand van de bewegingsmelder(PIR) .

De signaalsterkte, batterijstatus, tot zelfs de temperatuur… zijn ook allemaal te controleren via de applicatie.

Hoe kijkt de bewegingsmelder(PIR)

Iedere bewegingsmelder(PIR) heeft een specifiek detectieveld. In dit gebied bekijkt onze bewegingsmelder(PIR) tot 12 meter afstand en een hoek van bijna 90°, wat er in de beveiligde ruimte gebeurd.

Kleine honden op de grond tot maximaal 20kg worden genegeerd.

De bewegingsmelder(PIR) dient geplaatst te worden op maximum 2,1 meter hoogte. Dit geeft u de garantie dat hij functioneerd zoals het hoort.

Kijkt u zeker naar de onderstaande montage tips.

Updaten van bewegingsmelder(PIR)

Ieder product dat verbonden is aan de centrale hub wordt door ons één keer per jaar geüpdatet. Ook de nieuwste functies kan u dan gratis gebruiken.

Montage

De montage kan met de meegeleverde montage kit en bevestigingsbeugel.

Wij raden aan als professionele installateur dat u de toestellen steeds vastschroeft.

De beste manier om deze te monteren is om te bekijken hoe een inbreker de ruimte zou betreden. Vanaf dat punt kan u de bewegingsmelder(PIR) best haaks plaatsen.

Bijvoorbeeld in de hoek links of rechts van een raam, zal de detector het snelste detecteren wanneer een inbreker het gezichtsveld haaks doorkruist bij het binnenkruipen via een raam.

Let dan ook zeker op, dat de open draaiende raam de bewegingsmelder(PIR) niet maskeerd.

Is het haaks monteren op de raam niet mogelik ? Geen nood de bewegingsmelder(PIR) neemt zijn werk serieus en zal nog steeds detecteren, al zal het iets trager zijn.

Let wel, een bewegingsmelder(PIR) kijkt niet graag naar direct zonlicht!

Bestellen

Wanneer u kiest om een bewegingsmelder ( PIR) te plaatsen kan u deze uiteraard bestellen via onze offertetool of in onze webshop.

In de ruimtes waar een huisdier kan springen of meer dan 20kg weegt, is het aan te raden om met raam/deur contacten te werken.

Let ook zeker op, platte daken zijn een geliefkoosde manier om in te breken.

Vergeet zeker de nachthal en andere centrale ruimtes niet te beveiligen.